ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Bosje broccoli


  • 500 g broccoli of meer
  • 2 tot 3bosuitjes
  • 4 tot 6teentjes knoflook
  • 1 puntpaprika, in reepjes
  • 300 g trostomaatjes
  • flinke scheut olijfolie (om in te bakken)
  • Voor de dressing
  • flinke scheut olijfolie (voor salades)
  • scheut citroensap (of rode wijnazijn)
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • ½ theelepel korianderzaad
  • ¼ theelepel komijnzaad
  • chilivlokken en peper en zout naar smaak


Was de broccoli, laat uitlekken en snijd vervolgens de roosjes los, inclusief de steelaanzet.

Zo houdt u een bosje broccoli over.

Het houtige gedeelte aan de onderkant haalt u eraf.

Doe in een kom.

Snijd de bosuitjes in ringetjes, plet de teentjes knoflook en snijd het stukje paprika in reepjes.

Voeg toe aan de broccoli en doe de trostomaatjes erbij.

 

Besprenkel gul met de olijfolie en hussel goed.

Bedek een ovenplaat met bakpapier, spreid de groente uit. 

Kruid met peper en wat zout.

Zet in de oven en rooster in ongeveer 30 minuten op 190 graden, afhankelijk van uw oven, neem indien nodig meer tijd.

Laat daarna de groente afkoelen.

De knoflook gebruiken we in de dressing.


Schenk daarvoor wat milde olijfolie en citroensap (of rode wijnazijn) in een kom.

Voeg wat fijngesneden rode ui toe en knijp de teentjes knoflook uit en hak, eventueel, fijn.

Vijzel koriander- en komijnzaad en doe erbij.

Roer goed. Voeg chilivlokken toe.

Serveer de broccoli en zet de dressing ernaast zodat iedereen naar believen kan nemen.

U kunt een grotere hoeveelheid maken, want deze dressing is ook lekker in een groene salade.

Dit bijgerecht smaakt goed bij vlees en vis, of bij een pitabroodje.


Bijgerecht

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan