ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Gerookte eendenborstfilet met groentebrunoise en geitenkaas


  • 30 plakjes (of minder) gerookte eendenborstfilet 
  • 1/4 komkommer 
  • 1/4 gele paprika 
  • 1 tomaat 
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 1,5 theelepel fijngehakte basilicum 
  • 150 gr geitenkaas 
  • 100 gr ricotta 
  • 1,5 theelepel Provencaalse kruiden 
  • enkele preischeuten 
  • peper en zout 


  • 6 Glazen


Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Pel en ontpit de tomaat en snij in kleine blokjes. 


Besprenkel de blokjes komkommer, paprika en de tomaat met de olijfolie.

Breng op smaak met het basilicum en zout. Verdeel de groenten over de glaasjes. 


Meng de geitenkaas met de ricotta. Breng op smaak met de Provencaalse kruiden en de peper.

Schep het kaasmengsel op de groentebrunoise. 


Rol de plakjes eendenborstfilet op en leg ze in de glasjes Decoreer met de preischeuten


amuses gevogelte

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan