ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Hutspot

  • • 
  • 1 kg kruimige aardappelen, in stukjes
  • 750 g winterpeen, in stukjes
  • 500 g uien, gesnipperd
  • 2 vleesbouillontablet
  • 20 g boter
  • 125 ml crème fraiche
  • 4-8 dunne saucijsjes of pittige worstjes of rookworst
  • zout en peper
  • bakboter


Doe aardappelen, wortelen en de helft van de uien in een pan en kook deze gaar met water en bouillontablet, in ca. 20 min.

Verhit de boter en bak hierin de andere helft v.d. uien met peper zacht en lichtbruin.

Verhit de bakboter en bak hierin de worstjes bruin en gaar.

De hutspot afgieten en voeg het grootste gedeelte van de gebakken uien toe en stamp alles door elkaar.

Roer op het laatst de crème fraîche erdoor en maak op smaak,

Garneer met wat gebakken uien.

Serveer met de worstjes of een gehaktbal kan ook.


hollands vlees

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan