ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Krokante gamba's met noedelsalade


  • 500 g sperziebonen
  • 1 pak Chinese eiermie 2 el zonnebloemolie
  • 1 bakje taugé
  • 1 blikje ananasstukjes 3 el chilisaus
  • 1 zak reuzengarnalen 4 el bloem
  • 2 eieren
  • 7 el paneermeel


Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen.

Breng een pan water aan de kook en kook de bonen in 5 min. beetgaar.


Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Spoel koud onder de kraan.


Verhit een wok, voeg 2 el olie toe en roerbak de bonen en taugé 2 min.

Voeg de ananas en chilisaus toe en roerbak nog 1 min.

Schep de groenten door de noedels.


Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.

Doe de bloem, eieren en paneermeel in aparte kommetjes.

Haal de garnalen eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel.


Verhit 500 ml olie in de schoongemaakte wok en frituur de garnalen in 2 porties 2 min.

Laat uitlekken op keukenpapier.

Verdeel de lauwwarme noedelsalade over 4 borden en schep de garnalen erop.


garnalen aziatisch

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan