ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Romige garnalensoep


  • 2 stengels bleekselderij
  • 1/2 winterpeen (ca. 100 g)
  • 2 eetlepels boter
  • 3 eetlepels medium dry sherry
  • 500 ml visbouillon (van tablet)
  • 2 bakjes roze garnalen (a 125 g)
  • 1 pakje soja cuisine (250 ml)
  • 1 bosuitje


Bleekselderij schoonmaken en in stukjes snijden.

Peen schrappen en in stukjes snijden.

In soeppan boter verhitten.

Bleekselderij en wortel 5 minuten zacht bakken.


Sherry en 200 ml bouillon erbij schenken en groente in 5 minuten gaarkoken.

Eén derde van garnalen door groente scheppen.


Geheel met staafmixer pureren, rest van bouillon erbij schenken en soep aan de kook brengen.

Soja cuisine erdoor roeren en soep nog even verwarmen.


Bosuitje in smalle reepjes snijden en door rest van garnalen mengen.

Soep met zout en peper op smaak brengen en over vier borden verdelen.

Garnalenmengsel in midden van borden soep scheppen.


soep hollands garnalen

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan